Toisen roska on toisen aarre

22.12.2021


TET-jakso alkaa osaltani olla pulkassa, ja aika on lentänyt kuin siivillä. Paljon on ehtinyt nähdä ja kokea niin sisustussuunnittelusta kuin yrittäjyydestäkin. Ala on herättänyt mielenkiintoni jo varhain, mutta vasta nyt pääsin siihen kunnolla tutustumaan. Olin kuitenkin hämmentynyt astuessani ovista ensimmäisen kerran sisään. Ovatko kaikki nämä upeat kalusteet tosiaan kierrätetty? No kyllä ovat, tai ainakin suurin osa. Puodista löytyy vaikka mitä! Se on ilmastoystävien aarreaitta, jossa jokaiselle on jotakin.

Tuotteet ovat saapuneet liikkeeseen muun muassa kierrätyskeskuksesta ja asiakkaiden kodeista, joissa niille ei enää ole käyttöä. Osa tuotteista ovat jo hyvässä kunnossa, mutta toiset tarvitsevat hieman parantelua. Tuotetta ehostetaan myytäväksi sekä käyttöön sopivaksi esimerkiksi maalaamalla, ja pian se onkin jo esillä puodissa. On myös tuotteita, jotka ovat saaneet aivan uuden käyttötarkoituksen. Siinä onkin tarvittu hyvää mielikuvitusta ja täytyy oikein hattua nostaa idealle valmistaa vanhoista miesten lierihatuista hupaisat valaisimet. Alla on kuva kyseisistä valaisimista, jos kiinnostuksesi heräsi. Työssä tarvitseekin rohkeutta kokeilla uusia asioita, luovuutta sekä hyvää visuaalista silmää, jotta tuotteet saadaan myytyä. Täällä vanha sanonta käykin toteen: Toisen roska on toisen aarre.


Olen saanut monenlaisia tehtäviä työvuoroinani. Olen päivitellyt gREenstylersin Instagramia ja valmistanut kauniita joulutähtiä myytäväksi. Olen koristellut kuusen ja auttanut makuuhuoneen tapetin etsinnässä. Olen kamppaillut niin kuusen valojen kuin lankakerien solmuja vastaan ja antanut yöpöydälle uutta väriä pintaan. Siitä tulikin eloisan keltainen, ja se löysi uuden kotinsa nopeasti. Opetin myös hieman videoiden editointia Ninjalle ja yhdessä saimmekin tehtyä hauskan videon, joka on nähtävissä gREenstylersin Instagramista.


Kokemus on ollut hauska ja mielenkiintoinen! Uskon, että voisin tähän alaan tutustua tarkemmin tulevaisuudessa ja suosittelen lämpimästi piipahdusta täällä kodikkaassa puodissa.

TET-harjoittelija Iitu