TET-viikko maailmanpelastushommissa

08.04.2022

Viikkoni TET-harjoittelussa gREenstylersilla alkaa pian olla ohi. Olen päässyt viikon aikana mukaan tekemään monia mielenkiintoisia asioita, joiden kautta olen oppinut uusia ja mielenkiintoisia asioita esimerkiksi yrittäjän elämästä ja sisustussuunnittelun periaatteista.

Olen ajatellut viikon aikana paljon ympäristöasioita ja kiertotalouden tärkeyttä. Maailmassa on todella paljon turhaa tavaraa, joka joutuu loppujen lopuksi usein hukkaan: vielä kierrätyskelpoiset materiaalit makaavat kaatopaikoilla. Siksi onkin mielestäni tärkeää, että vanhaa tavaraa käytetään uudelleen, oli se sitten sen alkuperäisellä käyttötavalla tai luovasti tavaralle uusia käyttötarkoituksia keksimällä (niinkuin gREenstylersilla tehdään). Tavaroiden korjaaminen ja ehostaminen on usein parempi vaihtoehto kuin sen roskiin heittäminen, ja on tärkeää, että ihmiset itsekin tajuavat tämän ja ryhtyvät itse toimimaan vähentääkseen pois heittämänsä tavaran määrää.

Halusin myös TET-jaksoni aikana tutustua yrittäjän elämään. Halusin nähdä, millaista on pyörittää itse firmaa ja pitää huolta melkein kaikesta firman sisällä. Vaikka en ole vieläkään varma kiinnostaako minua ura yrittäjänä, oli mielenkiintoista tutustua yrityksen toimintaan sisältä käsin. Näin, että yrittäjyyteen liittyy paljon työtä ja etukäteen suunnittelua. Huomasin, että yrittäjän työajat ovat hyvin vaihtelevia: jokin päivä saattaa olla todella kiireinen, kun taas toisena päivänä voi ideoida, suunnitella ja valmistautua tuleviin hommiin.

Olen nyt viikon ajan tehnyt useita erilaisia hommia. Kirjoitin alas mittoja asiakaskäynnillä, autoin kalusteiden kantamisessa stailauskohteeseen, osallistuin tuoteideointiin ja tuotteen tekemiseen, vein mainoksia ilmoitustauluille, ja tein useita postauksia gREenstylersin Instagramiin. Minulle opetettiin somepostausten tekemistä, ja uskon, että käytän oppimiani taitoja omassa elämässäni vielä TET-jakson jälkeenkin. Kaiken kaikkiaan, tämä viikko oli opettavainen, mukava ja mielenkiintoinen. Kirjoitti TET-harjoittelija Hermanni.