Sisustus on kimppu valintoja

15.06.2022

Aikoinaan yläkoulussa ope sanoi, että elämä on kimppu valintoja. Se kirjoitettiin oikein vihkoonkin ja koristeeksi piirrettiin kukkakimppu. Sama pätee sisustukseen. Sekin on kimppu valintoja ja kuten elämässäkin, sellaisia valintoja, jotka vaikuttavat toisiinsa.

Suunnittelin tässä taannoin kohdetta, jossa minulla työn alla oli ruokailutila ja olohuone. Ne ovat yhtenäistä tilaa paitsi keskenään myös keittiön kanssa. Keittiökin oli menossa uusiksi, mutta se oli suunniteltu keittiöfirmassa. Lisäksi kaikkiin näihin tiloihin uusitaan lattia.

Homma alkoi käynnillä asiakkaan kotiin. Juttelimme toiveista ja otin vähän tarkistusmittoja sekä sovimme, mitkä kalusteet jäävät ja mitä toivotaan uusittavan. Säästävällä otteella kalustaessa hankintalistalle ei löytynyt kuin tv-taso, muutama valaisin ja mahdollisesti sohva, kaikki muut kalusteet saatiin sopimaan tilaan joko sellaisinaan tai hiukan muokaten. Perheen lapset saivat kesähommiksi tuolien maalaamisen.

Tämän jälkeen perehdyin keittiösuunnitelmaan. Kävin liikkeessä katsomassa valinnat vielä livenä, jotta näen varmasti oikeat sävyt kaappien ovista ja tasosta. Nämä valinnat kun vaikuttavat lattian valintaan, joka vaikuttaa seinien väriin ja sama homma toisin päin.

Lattiaa valitessa huomioitavia asioita on yllättävän paljon. Budjetti, materiaali, väri, kuosi sekä materiaalin tuntuma jalan alla. Valitsin muutaman vaihtoehdon mukaani ja varsinainen valinta tehtiin yhdessä asiakkaan kanssa, jotta se on varmasti hyvä ja käytössä mieluinen. Kuten aiemminkin olen kirjoittanut, seinävärin vaihtaa hetkessä ja suht edullisesti, mutta lattiavalinnassa on kiva osua kerralla oikeaan.

Kun siis keittiö ja lattia oli valittu, oli helppo lähteä niiden ja olemassa olevien kalusteiden kautta miettimään väriä seiniin. Asiakkaat toivoivat väriä, mutta koska tila itsessään on kapeahko ja luonnonvaloa tulee vain tilan päädyissä olevista ikkunoista, piti sävyn suhteen olla tarkka. Lopulta löytyi kaksi aivan hurmaavaa vihreän sävyä, jotka tekevät tilasta kotoisan ilman, että se muuttuu liian ahtaan oloiseksi. Lopuksi vielä etsittiin tilaan sopivat tekstiilit.

Matkan varrella tehtiin siis aika monta toisiinsa vaikuttavaa valintaa, vaikka listalla olikin vain lattia, seinän väri ja pari kalustetta. Jos sinusta tuntuu, että valintojen viidakossa saattaisi mennä pää pyörälle, kannattaa ottaa yhteyttä meihin!