Puotirundi!

09.03.2021

Sattuneesta syystä olemme kaikki eläneet aika rajattua elämää viimeisen vuoden, eikä rajoituksille ole loppua tiedossa ihan pian. Itse kaipaan kahviloissa istuskelua ja pieniä päiväretkiä kiinnostaviin kohteisiin. Vaikka itse teen hankintoja melko harvoin ja nekin yleensä käytettynä, on pienissä puodeissa kiertely joskus aika inspiroivaa.

Korona on paitsi rajoittanut monen menemisiä myös hiljentänyt liikkeiden asiakasvirtaa. gREenstylers on majaillut liiketilassaan vasta pari kuukautta, mutta syrjäinen sijainti vaatii hyvin laajaa markkinointia eikä monella pienellä puodilla ole siihen mahdollisuuksia. Siksi gREenstylers lähti heti ensimmäisten joukossa mukaan Puotirundi-yhteisöön, kun ajatus sellaisen perustamisesta syntyi naisyrittäjien keskuudessa.

Puotirundi kokoaa yhteen suomalaisia, pieniä ja yksilöllisiä puoteja. Idea lähti mäntyharjulaisen yrittäjän Titta Kyllösen ahdingosta, kun oman puodin päivämyynti oli pahimmillaan 7 euroa. Piti keksiä keino, jolla asiakkaan näkökulmasta olisi houkuttelevaa lähteä puodin perässä pienellekin paikkakunnalle ja näin syntyi Puotirundi.

Pieniä puoteja on Suomessa paljon. Moni puoti on kuitenkin vielä hankalasti löydettävissä ja yksin laaja-alaista markkinointia on mahdoton tehdä. Herkullisia puoteja löytyy niin kaupunkien keskustoista kuin keskeltä maaseutuakin.

Puotien yhteinen verkkoalusta on laatuaan ensimmäinen. Puotirundin verkkosivuilta voi hakea puoteja maakunnittain sekä esimerkiksi paikkakuntakohtaisella haulla. Esimerkiksi lomien viettäjät voivat maaseudulle tullessaan katsoa, millaisia puoteja lähiseudulla on ja suunnitella matkoja sen mukaan. Näyttää vahvasti siltä, että ensi kesänäkin matkaillaan laajasti kotimaassa ja myös tällaiselle palvelulle uskotaan olevan tilausta - ainakin asiakkaat eri someryhmissä ovat ottaneet palvelun innokkaana vastaan.

Puodit löytyvät sivulta 

https://www.puotirundi.fi

https://facebook.com/puotirundi

https://instagram.com/puotirundi