Pulju!

19.01.2021

Alkumetreiltä saakka gREenstylersilla oli haaveena oma sisustusliike, kotoisammin Pulju, jossa myytäisin käytettyjä ja ekologisia sisustustuotteita. Syksyllä 2020 pidimme pari pop up-tapahtumaa vanhan toimistomme tiloissa ja tammikuussa 2021 pääsimme muuttamaan nykyiseen sijaintiimme Masalanportin ala-aulaan ja avaamaan oman Puljun ihan oikeasti! 


Puljun kaikki tuotteet ovat jollain tavalla ns. jatkoajalla. Osa tavaroista on päätynyt meille käytettynä, mikä mitäkin reittiä. Osa on ollut ehkä jotenkin rikki tai muuten vain ollut matkalla jätteeksi ja olemme sen tuunaamalla pelastaneet uuteen elämään. Jämälangoista on syntynyt uusiotuotteina rättejä, sukkia ja kestovanulappuja ja neuloosin vaivatessa lankatuotteiden valikoima luultavasti kasvaa.


Kuvan tuolin kolhut meikattiin piiloon koristekuvioin, astiat ovat kierrätyskamaa ja saaneet enemmän persoonaa gREenstailatuin tekstein.

gREenstailatut astiat ovat olleet suosittuja ja lahjoja ja arjen piristäjiä.

Feministinen tyynymallisto on syntynyt ylijäämäkankaista. Olemme painaneet puhekuplat kuosiin, kirjoittaneet kantaaottavat tekstit ja piristäneet ilmettä koristeompelein ja paljetein.

Vanhoista koreista syntyi valaisimia.

Valopää-malliston hattuvalaisimet syntyivät polttojätteeksi matkalla olleista päähineistä.

Suksinaulakko yhdistää perinneurheilun ja shampanjan juomisen. Hylly pelastui roviokuolemalta ja sai pintaansa uuden värin. Rätit ja vanulaput ovat uusiotuotteita muiden projektien langanlopuista.

Sukkia jämälangoista. Vasemmalla perinteisiä pareja ja oikeassa reunassa Sivistävän sukkamalliston sukkia, joissa jokainen sukka on erilainen yksilö. Tällöin mieleisen eriparin saa koota itse ja jokaisen sukan mukana saa kirjavinkin. Otamme liikkeessä vastaan langanjämiä, ”tippikuppimme” näyttää tältä:

Koska kaikki on tavalla tai toisella vanhaa tai gREenstailattua, ovat kaikki myyntituotteemme siis myös uniikkeja. Ennenkaikkea tuotteiden hiilijalanjälki on minimaalinen uuden sisustustuotteen hankintaan verrattuna. Tervetuloa Puljuun ihmettelemään!