Maisan mietteitä

18.06.2021

Kaksi viikkoa gREenstylersillä alkaa olla mun osalta täynnä. Viikot ovat olleet tosi mukavia ja olen oppinut paljon uusia asioita, niin sisustuksesta, yrittäjyydestä kuin kierrätyksestäkin. Olen päässyt myös tekemään paljon uusia ja mielenkiintoisia juttuja. 

 
Kahden viikon aikana olen päässyt mukaan stailauskeikoille ja päässyt näkemään miten asunnon olemusta pystyttiin muuttamaan pienillä yksityiskohdilla, kuten kasveilla tai tekstiileillä. Olen myös saanut tehdä paljon tuotteita myyntiin kuten korivalaisimia, tauluja, kynttelikköjä ja taulun kehyksiä. Lisäksi olen saanut tuunata paljon vanhoja asioita uuteen kuntoon. Ensimmäisenä päivänä aloitin tuunaamaan vanhaa kampauspöytää ja nyt viimeisenä päivänä se saatiin vihdoin kokonaan valmiiksi. Tuunasin myös vanhan pöydän. Maalasin sen valkoiseksi, vahasin ja hioin maalia hieman pois, jotta pöytään saatiin elämän meininkiä. Lisäksi olen maalannut paljon huonekaluja ja maalaaminen onkin ollut todella mukavaa. 

 
Olen viikkojen aikana miettinyt paljon sitä, kuinka paljon pelkällä mielikuvituksella voi tehdä asioita. Jo yksi tuoli voi tuoda jonkun mieleen todella monta eri käyttökohdetta ja ideaa, kun toiselle se on roskiin heitettävä ja turha tavara. Tämän huomasin kun kävimme Kierrätyskeskuksessa penkomassa tavaroita, jotka menevät roskiin. Sieltä löysimme monia oikein hyvässä kunnossa olevia esineitä, joille olemme nyt löytäneet uusia käyttötarkoituksia ja tuunattavia juttuja. Mielestäni on tärkeää miettiä ennen kuin heittää tavaran pois, voisiko jollain muulla olla sille käyttöä, jotta se ei menisi hukkaan. Tästä esimerkkinä Kierrätyskeskus, jonne voi viedä vanhoja tavaroitaan. Uskon myös, että tämä voisi auttaa paljon globaaleissa haasteissa esim. ilmastonmuutoksessa, jos yhä useampi ihminen miettisi kaksi kertaa ennen kuin heittää pois itselleen turhia esineitä tai materiaaleja, jolloin niitä voisi käyttää uudestaan. Jos esineen haluaisi välttämättä heittää pois, pitäisi se muistaa kierrättää. Mielestäni monilla esineillä voi olla paljon mahdollisuuksia, vaikka ne eivät itselle olisi enää tarpeellisia. Kun kävimme kierrätyskeskuksessa, säikähdin hieman sitä tavaran määrää. Tavaraa oli paljon ja sitä järjesteltiin eri kasoihin. Kierrätyskeskuksessa hyväkuntoisia tavaroita laitetaan myyntiin ja niitä voi käydä ostamassa sieltä. 

 
Olen oppinut myös viikon aikana puljun tavoille. Täällä pitää laulaa todella usein ja laulut vaihtelevat aina lentävästä kalakukosta Michael Jacksoniin. Erikoinen tapa on mielestäni se, kun tuote valmistuu hintoja ei laiteta, vaan ne pieraistaan. Kahteen viikkoon on sisältynyt myös paljon vitsejä ja huumoria. 

Ja kaikki on aina himo hienoa tai himmeen hyvää! 


Sisustuksesta olen oppinut joitain uusia termejä, kuten senkki. Senkki on vähän kuin lipasto, mutta siinä on myös kaappeja. Olen oppinut myös sen, ettei lamppu ole lamppu, vaan valaisin. Ja kuulemma monet aikuisetkin sekoittavat nämä ja käyttävät vääriä termejä, joten en ole luultavasti ainoa... 


Olen myös huomannut kuinka paljon töitä yrittäjyyteen sisältyy. Homma ei ole niin helppoa miltä se näyttää ja taustalla on todella paljon eri tehtäviä mitä pitää osata, hoitaa ja suunnitella. 

 
Tiivistettynä siis, nämä kaksi viikkoa ovat olleet todella opettavaisia ja mukavia!