BLOGI

Aikoinaan yläkoulussa ope sanoi, että elämä on kimppu valintoja. Se kirjoitettiin oikein vihkoonkin ja koristeeksi piirrettiin kukkakimppu. Sama pätee sisustukseen. Sekin on kimppu valintoja ja kuten elämässäkin, sellaisia valintoja, jotka vaikuttavat toisiinsa.

Viikkoni TET-harjoittelussa gREenstylersilla alkaa pian olla ohi. Olen päässyt viikon aikana mukaan tekemään monia mielenkiintoisia asioita, joiden kautta olen oppinut uusia ja mielenkiintoisia asioita esimerkiksi yrittäjän elämästä ja sisustussuunnittelun periaatteista.

Jos olet joskus piipahtanut rautakaupan maaliosastolla, olet ehkä häkeltynyt tarjonnan laajuudesta. Esillä ovat niin auringonkeltainen kuin yönsininen ja kaikki siltä väliltä erilaisine sävyineen. Miten ihmeessä sieltä osaa mitään valita? Tässä muuta vinkki gREenstylersilta, olkaapa hyvät.

"Maalari maalasi taloa, sinistä ja punaista", kertoo monelle tuttu lastenloru. Punaisia taloja on Suomi väärällään, mutta sinisiä taloja ei ihan niin paljon ole, kuin voisi lorusta päätellä. Kaava määrittelee monissa kunnissa talojen julkisivuvärivaihtoehdot, mutta mikä määrittää värivalintoja sisätiloissa?

Ollaksemme näinkin nuori yritys on hauska päästä sanomaan, että meillä on kanta-asiakkaita. Eikös kanta-asiakas ole sellainen, jonka kanssa tehdään yhteistyötä toistamiseen ja toivottavasti aina uudestaan?

Olen ollut gReenstylersillä nyt viikon tetissä ja aikani alkaa tulla päätökseen. Olen saanut nähdä elämää sisustajan ja yrittäjän arjessa. Tämä viikko on ollut täynnä uusia kokemuksia ja ajatuksia.

Elämällä on tapana tarjota erilaisia yllätyksiä. Joskus onni potkii uuden työpaikan muodossa jossain kauempana ja on ruvettava sen vuoksi muuttohommiin. Joskus perhekoko kasvaa tai pienenee, milloin mistäkin syystä. Joskus on niin, ettei perhekoko ole ihan vakio, mutta kodin olisi silti vastattava joustavasti kaikkiin tarpeisiin. Joskus uusi koti...

TET-jakso alkaa osaltani olla pulkassa, ja aika on lentänyt kuin siivillä. Paljon on ehtinyt nähdä ja kokea niin sisustussuunnittelusta kuin yrittäjyydestäkin. Ala on herättänyt mielenkiintoni jo varhain, mutta vasta nyt pääsin siihen kunnolla tutustumaan. Olin kuitenkin hämmentynyt astuessani ovista ensimmäisen kerran sisään. Ovatko kaikki nämä...

Monet ovatkin jo SoMesta lukeneet, että Pulju kasvoi marraskuun 2021 alussa. Meille tarjoutui vähän pyytämättä ja yllättäen tilaisuus vuokrata Puljun vierestä vapautuva liiketila, ja vain kolmen tunnin uutteran pohtimisen ja muutaman laskutoimituksen jälkeen tartuimme tarjoukseen.

Sisustusmaailmaa ohjailevat trendit. Televisio pursuaa erilaisia sisustukseen ja remontointiin liittyviä ohjelmia, jotka määrittelevät, mikä milloinkin on hyvää ja kaunista. Kaupan lehtihyllyltä voi valikoida useita paperisia sisustusraamattuja ja Instaa ja blogeja selatessa hetken trendit hyppivät silmille.

Aikojen saatossa kotiemme sisustus on tehnyt melkoisia loikkia. Aikoinaan riitti, että luolassa oli sopiva paikka nuotiolle ja jokin nurkka johon kellahtaa, savupirttiin sai penkit seinien vierustoille ja seinällä oli tilaa puulusikoiden säilyttämiselle. Nykyään koti on muutakin kuin paikka, jossa eletään, saadaan suojaa ja jäädään henkiin - se on...